Installaties op een milieuvriendelijke manier onderhouden, is geen evidentie. Gelukkig is N-Ice Clean uitstekend thuis in deze specialisatie. De onderneming maakt hiervoor gebruik van CO2-droogijs, waardoor een installatie er weer helemaal als nieuw uitziet.

Hoe is het bedrijf ontstaan?

Zaakvoerder Maarten Claeys: “In 1996 zijn mijn schoonouders Donald Naessens en Ingrid Tuypens met de zaak gestart. Door Donalds verleden als drukinstructeur, kenden zij perfect de noden van drukkerijen en bouwden ze een enorme knowhow over de werking van verschillende drukpersen op. Sinds 2006 heb ikzelf de fakkel overgenomen. Sindsdien zijn we ons meer gaan diversifiëren, waardoor we nu ook actief zijn in andere sectoren, zoals chemie, staalnijverheid, voeding, textiel, …”

Hoe werkt de reinigingstechniek die jullie aanbieden?

“Nadat we een machine toevertrouwd krijgen, demonteren en controleren we die op mankementen. Daarna beginnen we aan het eigenlijke stralen met CO2-droogijs. Hierbij worden CO2-ijskorrels van  -79 °C op het bevuilde oppervlak geschoten. Dit leidt niet tot extra afval, want de bevroren ijsdeeltjes lossen na de botsing met het oppervlak op in een natuurlijk, geurloos en onschadelijk gas. Deze techniek maakt het mogelijk om vervuilingen uit de kleinste hoekjes te verwijderen, zodat alle onderdelen er weer als nieuw gaan uitzien. Als de klant het wenst, volgt hierna een manuele reiniging. Dankzij deze techniek geven we de machine als het ware een tweede leven. Daarnaast kunnen we stukken ook thermisch reinigen in een pyrolyseoven, of dompelen we bepaalde stukken onder in een ultrasoon bad. Sinds dit jaar produceren we zelf droogijs van 3mm- en 10 mm-kwaliteit, voor onszelf en voor derden.”

Gebeurt het reinigingsproces altijd in uw atelier?

“Onze werkplaats is hiervoor uitstekend uitgerust, maar sinds 2009 zijn we perfect in staat om het droogijsstralen ook op verplaatsing uit te voeren. We beschouwen dit als een essentieel onderdeel van een onberispelijke service, waarbij het onze absolute prioriteit is om de klant een zo goed als nieuwe drukpers of andere installatie terug te geven.”

N-Ice Clean
Krommewege 50 – 9990 Maldegem – T 050 71 94 63

 


Droogijsstralen

Droogijsstralen of het stralen met droogijs is een zeer effectieve en vooral milieuvriendelijke manier van reinigen. Droogijsstralen is één van de specialiteiten van Comfort Cleaning en beschikbaar voor bedrijven én particulieren